background image

The Garfield Movie

Door Eva, 12-07-2024

'De perfecte familiefilm. Het is plezier, het is supergrappig, het is avontuurlijk, het heeft een hart. Het wordt de grootste animatiefilm van dit jaar!'
- Chris Pratt

 

I HATE MONDAYS. I LOVE LASAGNA. 

Los Angeles, 1 mei 2024. In het Grauman's Chinese Theatre was de premiere van The Garfield Movie. 20 jaar na Garfield, de hit met Bill Murray als Garfield. De dikbuikige iconische gingerkat met z'n sarcastische cynische humor is terug. Striptekenaar Jim Davis bedacht eigenlijk Garfield helemaal niet om grappig te zijn maar juist daarom werkt het al zo lang, met wel meer dan 260 miljoen lezers de afgelopen jaren! Deze film is geregisseerd door Mark Dindal en de screenplay een samenwerking tussen door Paul A. Kaplan, Mark Torgove en David Reynolds. Dindal werkte al een paar jaar aan de film en had al die tijd Chris Pratt als Garfield voor ogen. Davis: 'He absolutely nailed him'.

Je komt zoveel meer te weten over Garfield door deze film. Het is een fantastisch verhaal van wel 101 minuten waarin je diep in het leven en relaties van Garfield duikt. De wereld is veranderd en Garfield ook. 

Chris Pratt: 'This is a 2024 Garfield. He's become even lazier! He can order his lasagna with a click of a button, he can lazily watch catflix, he is definitely enjoying the benefits of modern technology...'.

Garfield (Chris Pratt), de superluie kat die van een luxe leven geniet, zijn beste vriend de beagle Odie en hun baasje Jon Arbuckle, beleven een spannend avontuur! Met een heel dierenrijk dat voorbij komt... Tijdens een midnight snack worden Garfield en Odie ontvoerd door Roland, een Shar Pei en Nolan, een whippet, en meegenomen naar een verlaten winkelcentrum. Gelukkig komt Vic (Samuel L. Jackson), de vader die hij jarenlang gemist heeft, hen redden. Vic is een slonzige straatkat waar Garfield tot dan boos op is, maar al snel neemt het avontuur een wending en krijgen ze een band. Jinx, een gestoorde Perzische kat, wil wraak nemen op Vic en Garfield gaat mee in de reis samen met zijn vader en vrienden. 

Samuel L. Jackson: 'Het was een mooie samenwerking. Over liefde, vriendschap, vaderzoonrelatie. Elkaar helpen om iets te bereiken'.

Een verhaal over hereniging, luiaards en helden, moderne technologie met een old school sausje. Een ongelooflijke en hartverwarmende film. Especially for kids (en hun ouders ;-)!

Aan de stemacteurs ga je veel plezier beleven; onder andere Chris Pratt, Snoop Dogg, Samuel L. Jackson, Ving Rhames, Hannah Waddingham, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Harvey Guillén, Brett Goldstein en Bowen Yang zijn gestrikt! 

De film is prachtig geanimeerd door DNEG Animation, de visuals zijn zo goed en satisfying. Chris Pratt: 'Supermodern but with a 2016 feel. Like the 3D Garfield shows. Animated movies can be as cartoony as possible. We don't need them all to try and look realistic all the time'.

John Debney, een jarenlange partner van Davis, componeerde de soundtrack. Een heerlijk visueel en muzikaal spektakel! Check snel Let it Roll van Snoop Dogg en Keith Urban, Then There Was You door Calum Scott en Good Life door Jon Batiste. De film kreeg wisselende kritieken maar is tot nu een groot succes met nu al wereldwijd 245 miljoen dollar op de teller.

Jim Davis: 'To all the fans. Thank you, thank you. You get me out of bed every morning.'

Bekijk film

Actueel

  • news image

    Kingdom of the Planet of the Apes

    Door Joost, 2024-09-06

    Filmblog

    NRC: "Kingdom of the Planet of the Apes is een verrassend, ambivalent Mozes-verhaal in beste apenplaneet-traditie" "What an epic journey. This movie grabs you from the start and never lets go." - Wes Ball, director of Kingdom of the Planet of the Apes Duizenden jaren nadat de mensheid zichzelf... Lees meer

  • news image

    Idris Elba

    Door Sybren, 2024-09-05

    Spotlight

    Idris Elba is geboren in 1972 in Londen. Voordat zijn acteercarrière lucratief genoeg was verdiende hij zijn geld als DJ 'Big Driis'. Via het toneel kwam hij eerst in kleine Engelse televisieseries terecht voordat we hem konden zien in The Office en Luther. Tegen die tijd begon hij ook... Lees meer

  • news image

    Hit Man

    Door Eva, 2024-08-30

    Filmblog

    'Een verleidelijke balans tussen humor en gevaar die de kijker op het puntje van zijn stoel houdt' - Glen Powell Toronto, 9 september 2023. Op het prestigieuze Toronto International Film Festival beleefde Hit Man zijn wereldpremière en werd het meteen duidelijk dat deze film iets... Lees meer

loading