background image

Ghostbusters: Frozen Empire

Door Eva, 21-06-2024

I feel flattered, grateful, exhilarated because we've melted the original Ghostbusters with the new cast in such an organic, honest way that people are going to love!
- Dan Ackroyd

Back to NYC! Een heerlijke mix van retro, nostalgie en de allernieuwste coole gadgets en technologie. 

In Ghostbusters: Frozen Empire is het de familie Spengler die als een team samenwerkt met de originele Ghostbusters om de wereld te redden van een tweede IJstijd. Het Ghostbusters team moet alles uit de kast halen om alle spoken, monsters en geesten te verdrijven. Gozer, Terror Dogs, de gigantische Stay-Puft marshmallow man, Slimer en Vigo the Carpathian wees gewaarschuwd!

Wat een verhaal, wat een twist! Drie jaar na alles wat in Summerville gebeurde, verhuizen Callie Spengler, haar vriend Gary Grooberson, kinderen Trevor en Phoebe en hun vrienden Lucky Domingo en Podcast naar New York City om Winston Zeddemore en Ray Stantz te helpen bij het heroprichten van de Ghostbusters. Ze gaan terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in the Big Apple. Na het vangen van een geest dreigt burgemeester Walter Peck hen op te doeken, waardoor Callie de minderjarige Phoebe uit het team haalt. Phoebe ontmoet Melody, de geest van een tienermeisje die omkwam tijdens een brand.

Ray en Podcast kopen een vreemde koperen bol van Nadeem Razmaadi, maar het blijkt een val te zijn voor de fantoomgod Garraka. Wanneer Garraka ontsnapt en de stad begint te bevriezen, moeten de Ghostbusters hem koste wat kost stoppen. Phoebe configureert haar proton pack met koper om Garraka te verzwakken en samen met Melody en Nadeem probeert ze Garraka te vangen. Kunnen ze met gebundelde krachten, jong en oud, de stad, de wereld redden?

Na het succes van Ghostbusters: Afterlife kondigde Sony Pictures in april 2022 deze opvolger aan, met Reitman die terugkeerde als regisseur. Co-schrijver en uitvoerend producent Kenan nam in december het stokje over als regisseur, met Reitman die aanbleef als co-schrijver en co-producent. Ghostbusters: Frozen Empire is een Amerikaanse comedy uit 2024, geregisseerd door Gil Kenan, naar een scenario dat hij samen met Jason Reitman schreef. Het is het vervolg op Ghostbusters: Afterlife (2021), de vierde film in de hoofdreeks en alweer de vijfde film in de Ghostbusters-franchise.

De film heeft Paul Rudd, Carrie Coon (The Leftovers, Fargo), Finn Wolfhard (Stranger Things, It), Mckenna Grace (Gifted, Captain Marvel, The Handmaid's Tale), Celeste O'Connor (Selah and the Spades, Madame Web) en Logan Kim die hun rollen uit Afterlife weten te strikken. Daarnaast de legendarische Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts en William Atherton die hun personages uit de eerdere films opnieuw vertolken. Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, Emily Alyn Lind en James Acaster hebben zich ook bij de cast gevoegd. 

Ernie Hudson: 'The new cast is so incredible. With a real respect for the original movies. It is the fans that we really owe. The reason we're here is because people embrace this movie in a way that we had no idea.'

Het is de eerste Ghostbusters film die wordt uitgebracht na het overlijden van de mede-oprichter van de franchise en Jason Reitmans vader, Ivan Reitman. Ivan Reitman staat postuum vermeld als producent naast zijn zoon en Jason Blumenfeld. De film is opgedragen aan de nagedachtenis van Reitman en viert het 40-jarig jubileum van de eerste film.

Dario Marianelli componeerde de muziek voor de film, als vervanger van Rob Simonsen, de componist van Afterlife. Dit was Marianelli's tweede samenwerking met Kenan, na A Boy Called Christmas (2021). Hij nam de muziek op in de Barbra Streisand Scoring Stage in het John Williams Music Building op het terrein van Sony Pictures Studios in Culver City. Peter Bernstein keerde terug als muziekadviseur, net als bij Afterlife. Luister naar de soundtrack op de pagina van de film op meJane! 

Op 7 maart 2024 bracht de Japanse meidengroep Atarashii Gakko! een nummer uit genaamd "Ghostbusters: Frozen Summer" in samenwerking met Sony Pictures Entertainment Japan. Het nummer bevat een sample van Ray Parker Jr.'s bekende Ghostbusters nummer, Ghostbusters! 

Ghostbusters: Frozen Empire heeft al $113,2 miljoen opgebracht in de VS en Canada en $88,2 miljoen in andere landen, wat wereldwijd al een een totaal is van $201,5 miljoen.

Dan Ackroyd: 'I hope this young cast stays with us and wants to do a few more films. We like New York so much as filming location but for the next we can make it the base and travel off somewhere else. But hey, there are ghosts all around the world....'

"Ghostbusters: Frozen Empire is inspired by the real ghostbusters with its 'Wild, Original, and Weird - As-F... Villains"
- Empire Magazine

Bekijk film

Actueel

  • news image

    Kingdom of the Planet of the Apes

    Door Joost, 2024-09-06

    Filmblog

    NRC: "Kingdom of the Planet of the Apes is een verrassend, ambivalent Mozes-verhaal in beste apenplaneet-traditie" "What an epic journey. This movie grabs you from the start and never lets go." - Wes Ball, director of Kingdom of the Planet of the Apes Duizenden jaren nadat de mensheid zichzelf... Lees meer

  • news image

    Idris Elba

    Door Sybren, 2024-09-05

    Spotlight

    Idris Elba is geboren in 1972 in Londen. Voordat zijn acteercarrière lucratief genoeg was verdiende hij zijn geld als DJ 'Big Driis'. Via het toneel kwam hij eerst in kleine Engelse televisieseries terecht voordat we hem konden zien in The Office en Luther. Tegen die tijd begon hij ook... Lees meer

  • news image

    Hit Man

    Door Eva, 2024-08-30

    Filmblog

    'Een verleidelijke balans tussen humor en gevaar die de kijker op het puntje van zijn stoel houdt' - Glen Powell Toronto, 9 september 2023. Op het prestigieuze Toronto International Film Festival beleefde Hit Man zijn wereldpremière en werd het meteen duidelijk dat deze film iets... Lees meer

loading