background image

Gran Turismo

Door Eva, 27-10-2023

Columbia Pictures' Gran Turismo ging op 30 juli dit jaar spectaculair in première op het racecircuit van Spa-Francorchamps en werd erna getoond op de Formule 1 2023 Belgische Grand Prix! 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een talentvolle tiener Jann Mardenborough die totaal verslaafd is aan de racesimulatie videogame Gran Turismo van Polyphony Digital. Archie Madekwe speelt Mardenborough, hij wint een toernooi in de high-tech game en wordt real-life coureur. Trainen, trainen en nog eens trainen op de mooiste circuits, onder begeleiding van coach en voormalig coureur David Harbour. 

In de film zijn onder andere naast Archie Madekwe ook David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Emelia Hartford, Geri Halliwell Horner, Djimon Hounsou , Josha Stradowski te zien. De soundtrack is gecomponeerd door Lorne Balfe and Andrew Kawczynski.

De snelle adrenaline-racefilm is als kijken naar een toptoernooi als GT of Formule 1. Hij bracht wereldwijd al $117 miljoen op, met een budget van $60 miljoen. 

Regisseur Neill Blomkamp (1979, Zuid Afrika) werd al op zijn 16e ingehuurd als 3-D animator. In 2009 kwam District 9 uit, als gigantische box-office hit. Opgroeien in een land dat sociaal enorm verdeeld was heeft hem zeer beïnvloed. Op zijn 18e verhuisde hij met zijn familie naar Canada en studeerde aan de Vancouver Film School. 

2 uur en 15 minuten feel-good movie, vol met jeugdige adrenaline, wilskracht en doorzettingsvermogen van een jongen die zich ontwikkeld tot een professional.  

'There have been many racing movies, but not of this quality... He was playing a video game and he wound up racing at Le Mans!' 

- David Harbour

 

 

Bekijk film

Actueel

  • news image

    Jon Bernthal

    Door Eva, 2024-09-16

    Spotlight

    Jon Bernthal is geboren in Washington, D.C. in 1976. Hij begon op het toneel en met kleine rollen in televisie series als Boston Legal, CSI: Miami en How I Met Your Mother. Hij brak door met zijn rol in The Walking Dead, waarna hij ook in meer films verscheen. Naast The Punisher kennen we Jon... Lees meer

  • news image

    Kinds of Kindness

    Door Eva, 2024-09-13

    Filmblog

    "Een meesterlijke oefening in absurdisme die je niet snel zult vergeten." - de Volkskrant "Lanthimos dwingt ons opnieuw om de grenzen van ons begrip op te rekken." - NRC Handelsblad "Kinds of Kindness is een hypnotiserende ervaring die je lang bijblijft." - VPRO Cinema De nieuwste film van Yorgos... Lees meer

  • news image

    Jason Statham

    Door Sybren, 2024-09-10

    Spotlight

    Jason Statham is geboren op 26 juli in 1967 in Derbyshire in Engeland. Tijdens zijn jeugd deed hij aan martial arts, kickboxing en karate. Hij speelde veel voetbal en werd onderdeel van het nationale schoonspringteam van Engeland. Na een fotoshoot voor sportkleding werd hij in contact gebracht... Lees meer

loading